donderdag 4 april 2013

Enkele hoogstandjes...

Deze blogtitel is niet direkt bedoeld als indicator voor de kwaliteit van de meegestuurde afbeeldingen, maar steltlopertjes leven nu eenmaal op hoogstaand niveau.  ...Vandaar!      

Om de laatste dagen van deze, wel erg lange, vervelende winter nog enigszins zinvol te besteden, leek het me een aardig idee om tussendoor, nog even enkele steltlopers voor te stellen.

De weersverwachting voor volgende week belooft enige verbetering en vanmorgen zag ik, dat mijn  "foto"- vijver  weer geheel ijsvrij was. Natuurlijk direkt de watervoorraad weer op peil gebracht en met een schepnetje, alle ingewaaide rommel verwijderd. Vanaf volgende week er dus weer vol tegenaan!     De eerste scholeksters hebben zich al laten zien en vormen hier een prima link, naar de, in de aanhef bedoelde steltlopers.  In de voorbije jaren heb ik namelijk soms veel plezier gehad van enkele van deze parmantige vogelsoorten.                     Aanzittend als vogelfotograaf op een kansrijke plek bij eenden en ganzen, kun je nu en dan aangenaam verrast worden, door het invallen van sommige steltlopers op doortrek. Soms wordt de komst al van ver met een melodieuze roep aangekondigd, zoals bijvoorbeeld door witgatje en groenpootruiter. Maar meestal staan ze totaal onverwacht, vóór de fotograaf, aan de waterkant. De aktiviteiten bestaan daarna vooral uit foerageren, baden, poetsen en heel veel rusten. De volgende dag waren ze dan al weer vertrokken. Tot op heden heb ik pas zes soorten acceptabel kunnen fotograferen, maar voeg hiervan toch graag tien plaatjes van bij.

Groetjes, FransDe bosruiter


De tureluur


De tureluur


De groenpootruiter


Het witgatje                                             De kievit

Ter afsluiting deze steltkluut als buitenbeentje op Lesbos.