dinsdag 13 mei 2014

In een groen, groen, knollen, knollenland...

Sinds enkele maanden fotografeer ik vanuit een tweede schuilhut midden op een akker in een uitgestrekt landbouwgebied. In het verleden stond periodiek een hut aan de rand van de akker, waar toch teveel hinder werd ondervonden van passerende pottenkijkers. Na overleg met de eigenaar, werd toestemming gekregen om dus midden op zijn land, in een greppel, de hut op te bouwen. In de omgeving werden voorheen al enkele soorten aardig gefotografeerd, maar alles kan natuurlijk altijd beter en sommige soorten zoals paapje wulp en veldleeuwerik prijken nog steeds op het verlanglijstje. Tot op heden jammer genoeg nog steeds. Wel verscheen regelmatig, totaal onverwacht, een man boomleeuwerik. Fantastische momenten waren het, als hij zich op ongeveer 4 meter, voor de hut op een verhoging in het veld, luid zingend liet fotograferen. Hierna een kleine serie van de eerste resultaten uit het "groen, groen, knollenland"...

Groetjes
Frans


Schuilhut nummer twee


Witte Kwikstaart


GeelgorsGeelgorsTapuit


Tapuit


Boomleeuwerik


Boomleeuwerik


BoomleeuwerikBoomleeuwerik


2 opmerkingen:

 1. Hoi Frans,

  Weer een prima aanwinst dat nieuwe schuilhutje in de greppel en je hebt al meteen enkele hele mooie soorten te pakken die ook weer in een prachtige setting zijn vastgelegd. De boomleeuwerik is wellicht het meest bijzonder zeker als je hem zingend kunt vastleggen, de geelgors zie je ook niet elke dag en staat er eveneens prima op, maar de tapuit vind ik toch de mooiste, vooral de tweede foto. Prachtig resultaat, complimenten hiermee.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige reeks Frans, zeker die boomleeuwerik is de kers op de taart. Geen eenvoudige soort en wederom in een prachtig decor. Een voorbeeld van vogelfotografie.

  Gr David

  BeantwoordenVerwijderen