woensdag 25 maart 2015

" T V - s h o w "

Het is inmiddels een vaste gewoonte geworden, om in de directe omgeving van de schuilhutten, allerlei nestkasten voor diverse vogelsoorten op te hangen.
De vogels stellen het op prijs en voor de fotograaf kan het sneller meer soorten opleveren. In de omgeving van de akkerhut echter, is dit niet te realiseren op de kale vlakte, behalve dan specifiek voor torenvalken. Deze vogel wordt in het vogelaars jargon, steeds vaker  " TV "  genoemd, vandaar dus deze titel. Al in begin januari heb ik samen met Henry Wenting, een 7-meter lange, metalen buis met nestkast op korte afstand van de hut geplaatst. Twee weken later al, meldde zich een mannetje torenvalk en sliep regelmatig in de nestkast. Sinds kort heeft hij verkering en zit het tweetal meestentijds, afwisselend, op of in de kast.
Uit literatuur en middels eigen waarnemingen is mij duidelijk geworden, dat de man nu en dan een gevangen muis naar het vrouwtje brengt. Dit bevordert blijkbaar de harmonie tussen de twee en verstevigt de paarbinding. Eigenlijk net als bij mensen dus, maar dan met bosjes rozen! 
Het toeval wil nu, dat de buurvrouw de jacht heeft geopend op enkele muizen, welke  
tot in haar slaapkamer waren doorgedrongen.
Of ik de gesneuvelden kon gebruiken...?
Jazeker,.. want direct kreeg ik het idee om ze voor de torenvalkjes te gebruiken.
Gewoon aanbieden dus en kijken of het werkt. 
En het werkt!!
Met de drie plaatjes van het vrouwtje wil ik het graag bewijzen.

Groetjes 
Frans


2 opmerkingen:

  1. Mooi werk Frans, Wederom in een prachtig verzorgt decor. Nooit gedacht dat het zo zou lukken. Die eerste foto is echt subliem.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Slim! En het levert prachtige foto's op!

    Gerrit

    BeantwoordenVerwijderen