donderdag 15 oktober 2015

Come back...

Al vanaf 1986, neem ik met wisselend succes, deel aan het inzenden van beeldmateriaal voor de jaarlijkse vogelkalender van de stichting het Vogeljaar.

Om voor publicatie in aanmerking te komen, moest de inzender in een soort competitie voldoende punten scoren. Destijds waren o.a. Fred Hazelhoff, Frits van Daalen, Hans Schouten en Piet Munsterman, bijna altijd de vaste leveranciers van uitstekende vogelfoto,s.
Later kwamen er meer talentvolle fotografen bij, met als uitschieter Flip de Nooijer.

Ondanks deze geduchte concurrentie, lukte het mij toch, om door de jaren  
heen, circa 30 afbeeldingen op de kalender te krijgen.
Tot 2005 dus uitsluitend met diapositieven gerealiseerd.

Maar korrels werden pixels en er veranderde nog al wat in het fotografie wereldje.
Door het onvoldoende beheersen van de digitale fotobewerking, kwam er jammer genoeg  een onderbreking in de lange reeks publicaties.

Maar de aanhouder wint en voor de kalender 2 0 1 6 zijn zelfs drie afbeeldingen gekozen van achtereenvolgens, Geelgors, Kauwtjes en Sperwer.

Een serieuze come back dacht ik zo en kon het niet nalaten om het wereldkundig te maken!

De vogelkalender kan ik u overigens van harte aanbevelen.

Groetjes
Frans


1 opmerking:

  1. Frans,

    Van harte gefeliciteerd met deze prestatie, het zijn niet de minste namen uit het verleden waarmee je je nu kunt identificeren. Maar, het zijn dan ook niet de minste foto's, prachtig met die opstellingen (altaartjes) zoals ik die van jou gewend ben. Kleine tip: misschien had je de foto's ook nog even apart kunnen opnemen zodat de kijkers ze ook groot kunnen zien.

    Groetjes,
    Ad

    BeantwoordenVerwijderen