zaterdag 12 december 2015

Afsluiting van 2 0 1 5

Met dit laatste artikeltje wil ik de reeks van 2 0 1 5 afsluiten.

Het is weer een mooi fotografie jaar geweest, met enkele leuke belevenissen en een paar geslaagde opnamen van  totaal niet verwachte soorten zoals, Appelvinken, Koekoek en Klapekster.

De herfst en het begin van deze winter leverden aanvankelijk niet veel op, totdat opeens een Klapekster verscheen bij een schuilhut, welke eigenlijk pas volgend jaar gebruikt zou gaan worden, om Veldleeuweriken te fotograferen. Een buitenkansje natuurlijk om het jaar mee af te sluiten!
Voor meer beelden verwijs ik u graag naar de twee volgende websites:
advanduren.blogspot.nl    en   wentingnatuurfotografie.jouwweb.nl

Ik wens iedereen prettige feestdagen en jaarwisseling en hoop voor u en mijzelf, dat 2016 ook weer zo succesvol zal verlopen. Hier dan nog het laatste beeldverslag en de foto van de maand december.  Tot in 2 0 1 6 !

Groetjes
Frans
Z w a r t e  M e e s


A p p e l v i n k


G r o t e  B o n t e  S p e c h t


G r o e n l i n g


R o d e  P a t r ij s

Het vermoeden bestaat, dat door jagers sinds een paar jaar, naast Fazanten, nu ook nog Rode Patrijzen, illegaal worden uitgezet, om voor de lol af te schieten! 
Over faunavervalsing gesproken.
Ik daag de schutters bij deze uit, om het geweer te vervangen door camera en telelens. Ik weet zeker, dat dit meer voldoening zal geven.T o r e n v a l k


K l a p e k s t e r2 opmerkingen:

 1. Hoi Frans,

  Heerlijke serie zet je hier neer, alles perfect scherp en met de van jou gebruikelijke prachtige achtergronden en settings. Maar ook met enkele bijzondere soorten. Een zwarte mees is toch een niet alledaagse verschijning in vergelijking met zijn familie pimpel- en koolmees. Ik heb hem nog nooit op de foto kunnen zetten. Appelvink staat er prima op, het lijkt wel of hij (zij) op het water staat.
  Die rode patrijs is wel heel bijzonder, ik zou mijn ogen nauwelijks geloven als ik die in het veld tegenkwam, maar je verhaal m.b.t. de jagers maakt veel duidelijk, toch in- en intriest eigenlijk, wat een stakkers. Ja, en dan de klapekster als klap op de vuurpijl zo op het einde van het jaar is toch wel de kers op de taart. Ik mocht er gelukkig wat van meeproeven, ook hier weer messcherp en in een prachtige setting. Ik wens je in 2016 weer net zoveel succes toe als dit jaar en eveneens prettige feestdagen en een gezond nieuwjaar.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Frans,

  ik las het bij Ad en daarom kom ik gelijk een neuzen bij. Deze klapekster is echt een prachtige vogel en staat op menig lijstje.
  Ik zie echt hele mooie foot's in je blog dus ik kom hier vaker even langs.

  Ook voor jou en je dierbaren een paar hele fijne Kerstdagen en een mooi en liefdevol 2016

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen