zaterdag 6 februari 2016

" Takkeling "

Bij de boshut, heeft zich de afgelopen herfst-winterperiode, een groep van ongeveer honderd vogels verzameld, rond de drinkplaats met voerplaats.
Het merendeel wordt gevormd door zo,n zestig Groenlingen. Dit trekt natuurlijk de aandacht van Sperwers en zeer regelmatig, werden er wel een of meerdere aanvallen uitgevoerd, vooral door een mannetje. Tijdens fotodagen hoopte ik dan, weer eens een opname te kunnen maken op ooghoogte, op een vooraf opgestelde stronk.
De vogel bleef echter bijna altijd hoog tussen de takken. Tijdens het wachten op een Sperwer, hield ik me dan bezig met het fotograferen van Groenlingen, Kepen en enkele mezensoorten. 
Op zo,n dag had ik een paar larikstakjes geplaatst voor Kuifmees of Zwarte Mees. 
Weer plaatste de Sperwer een aanval en ging prompt op de takjes staan in plaats van de opgestelde stronk. Omdat het ongeveer 09.00 uur was en zwaar bewolkt, was ik genoodzaakt, om voor het eerst de iso-waarde op te voeren naar 640. Tot dit moment, had ik nog nooit hoger gewerkt, dan met 400 iso. En maar hopen, dat de takjes de vogel zouden blijven dragen!
Het resultaat vond ik best acceptabel en de vogel heeft een plaats in het "Blog of Fame" wel verdiend. 

groetjes
FransS  p  e  r  w  e  r

                                                                 

2 opmerkingen:

 1. In een woord geweldig Frans, moeilijk om de mooiste aan te wijzen, maar door de houding en de iets meer verzadigde kleuren ga ik toch voor de eerste.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig! Vooral die tweede foto is supermooi!

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen